Suzuki Swift EV Hybrid (2011)
2014. október 04. írta: Csubi8

Suzuki Swift EV Hybrid (2011)

tokyo-2011-suzuki-swift-ev-hybrid-concept-live-photos_12.jpg_1920x1080

2011-ben az új Swift-re épülve is bemutatta a Suzuki a hybrid meghajtású kiskocsiját (ahogy ezt korábban már megtette az előző verzióval). Az autót Swift EV Hybrid néven hívták, de később RangeExtender (hatótávolságnövelő) néven is mutogatták.

A lényeg, hogy konnektorról tölthető a járgány lítiumos akku csomagja (kb 1,5 óra alatt) és az autó arról hajtható tisztán elektromos üzemben, ami kb 25 km távolságra elég. Majd ha ez lemerül, akkor a 660 köbcentis benyamotor kapcsol be és generátorként tölti az autót. Igy jön ki átlagban a 3,6 literes átlagfogyasztás (100 km-re vetítve).

 

Prototípusról van szó, szó sincs sorozatgyártásról, ennek ellenére Indiában tervezik az állami szférában a használatát. Az eredeti autóhoz képest kicsit át lett fésülve az autó, picit jövőszerű és steril ezekkel a változtatásokkal (kerekek, lámpák, beltér, műszerfal), de egészen tetszetős az összkép. Szerencsére itt már teljes értékű első ülések vannak és nem ezen akartak spórolni (nem úgy, mint az előző verziós Hybridnél).

 

Az alapötlet egyébként nem rossz, bár el lehet képzelni egy ilyen autó vételárát (és előállítási költségét), ami jelentősen több lenne egy mai "normál" autónál, de a zöld-autózás sohasem volt olcsó.

A bejegyzés trackback címe:

https://suzukiswift.blog.hu/api/trackback/id/tr1006753483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása