A Swift és a motorsport
2014. szeptember 25. írta: Csubi8

A Swift és a motorsport

A mi autónk, a mi versenyünk

Suzuki-Kupa.jpg_580x300

A Suzuki nem zárkózik el a motorsportoktól, sőt "az új Swift" megjelenése óta (2005) aktívan részt is vesz benne. Nézzük pár példát:

Magyar Suzuki Swift Kupa

Az Opel Astra Kupát leváltó Suzuki Swift Kupát 2006-ban alapította a Zengő Motorsport. El lehet képzelni mi történik akkor, ha egy biztonságos versenypályára engednek huszonvalahány embert az utolsó csavarig megegyező autókkal. Nagyjából ez...

...és valami ilyesmi...

Emberes, férfias küzdelem ez, ahol hölgyek is kipróbálják magukat és bizony néha alázzák is a pasikat.

Az autó 1.3-as motorral felszerelt (persze megpiszkálva 107 lóerősre), 3 ajtós, bukócsövezett, versenyfutóműves és slick-eken gördül. Minden fölösleges cucc ki van dobálva belőle, csak a versenyzéshez kötelező dolgok maradtak.

 

A versenyzés még most 2014-ben is folytatódik, sőt nemzetközivé vált Suzuki Cup Europe néven.

 Tetszik? Mint állat!

Rali

2004-ben (tehát még a magyarországi gyártás megkezdése előtt) kezdték fejleszteni gyárilag a gépet, ami aztán Suzuki Swift Super1600 (1.6-os motor, 220 LE) néven vált ismertté.

Európában rengeteg versenyen mentek vele (JWRC, JRC kategória), aztán 2006-ban a Magyar Suzuki Rt. (teljes gyári) támogatásával magyarok is indultak ilyen Swifttel.

 

Tereprali / Off Road

Ez már egy ritkább cucc, ilyen Swiftekkel indultak több Off Road versenyen, mint például a 2008-as Trans-orientál Ralin (ami Szentpétervártól Peking határáig - a Kínai Nagy Falig - tartott). Persze ha ezeket megnézzük alaposan vajmi kevés közük van egy utcai Swifthez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suzukiswift.blog.hu/api/trackback/id/tr746729793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása