Zender Swift 1.3 GTI Speedster / Swiftster
2014. október 28. írta: Csubi8

Zender Swift 1.3 GTI Speedster / Swiftster

Zender-Swift-1.3-GTi-Speedster-1990-m.jpg_2126x1203

1990-ben egy német tuningcég, az akkoriban igen híres Zender kissé hozzápiszkált a Suzuki Swifthez. Az 1.3-as, 101 lovas GTI-ből a tető levágásával csináltak egy dögös kis Speedster-t (ahogy ezt ők nevezték). Az autó különlegessége még a kisebbre vágott szélvédő és persze az, hogy csupán 15 (egyes nyelvek szerint 20) példány készült.

Ízléses hátsó szárny, elegánsan sportos felnik és masszív sportülések is jártak a járgányhoz; még a kis bukókeretek sem rontják el az összképet, szerintem egész vagány kis autó lett.

1991-ben aztán elgurult a tuning cégnél az a bizonyos gyógyszer és készítettek egy Swiftster-t. Ezúton szeretnénk gratulálni azoknak, akik ki tudták mondani az autó nevét hangosan úgy, hogy közben nem köpték le a monitort.

A Swiftster különlegességét az adta, hogy nemcsak a tetőt szedték le az autóról, hanem a szélvédőt is, így az autó leginkább csak bukósisakkal vezethető biztonságosan.

Engem eléggé meghökkentett ez a járgány, ráadásul megvásárolható volt (17.000 USA dollár volt az ára akkoriban), tehát elméletileg nem csupán egy darab készült. Sosem jutott volna eszembe egy sima Swiftből ilyen autót csinálni, de végülis nyáron, jó időben simán karikáznék vele a városban. Ráadásul ugyanúgy az 1.3-as GTI motor van benne, tehát elméletileg gyorsabb kanyargásra is rávehető, mondjuk egy pályanapra a Hungaroringen abszolút király.

Infó nincs róla, hogy mennyi darab készült, de vélhetően nem sok.

 

 Tetszik? Nem tetszik? Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://suzukiswift.blog.hu/api/trackback/id/tr906839893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása