Swift-történelem - 1.
2014. szeptember 12. írta: Csubi8

Swift-történelem - 1.

suzuki-swift-2013-1983-frontansicht-fotoshowimage-7a79252f-747217_1410520123.jpg_680x453

Úgy terveztem, hogy csak a magyarországi, azaz Magyarországon (Esztergomban) gyártott Suzuki Swift-ekről írnék cikkeket, de az olyan lenne, mintha a mesekönyvet a közepén ütném fel.

A történet a Swiftekről ugyanis nem 1992-ben indult (amikor legördült nálunk a futószalagról az első Swift, "A mi autónk"), hanem még jóval előtte. Az első generációs Swift-et '83-tól gyártották, persze nem nálunk.

Innen indult a Swift hódító útjára, rengeteg országban gyártották, vagy legalábbis forgalmazták, életútja során nagyjából 16 féle néven. Még annyi, hogy nem foglak benneteket untatni száraz teljesítmény adatokkal, szeretnék viszont SOK képet és videót megosztani veletek.

Képek az első Swiftről (1983-1986)
3 ajtós

Később jött a ráncfelvarrott változat új orr-résszel és egyéb extrákkal, fejlesztésekkel ('86-'88). Íme az 5 ajtós...

 

...a szuper felszereltségű GS változat...

 

...és a sportos méregzsák, a top járgány az első Swiftekből, a GTi (1986):

Mókás hirdetés: "Az egyetlen repüléshez vezető út!"

 

Ahogy látjuk egy pofás kisautót hoztak össze, alacsony fogyasztás és cukiság jellemezte, persze az utolsó GTi változat inkább egy tiszteletet parancsoló 'hatchback', de csak óvatosan, mert a fizika törvényszerűségeit ez a kis autó sem tudja kijátszani:

 

Talán még egy utolsó adalék, hogy bár hivatalosan nem készült belőle kabrió, valaki végis megvágta a járgányt, ami egyébként szerintem nagyon vagányul néz ki:

Sajnos mára már nem sok példány maradt, mert vagy megtörték, mint a videón a fenti példányt, vagy pedig szétette őket a rozsda.

Innen folytatjuk hamarosan A MI AUTÓNKKAL! Tartsatok velem!

A bejegyzés trackback címe:

https://suzukiswift.blog.hu/api/trackback/id/tr636692063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása